3,09 е средният успех на постиженията на държавата в грижата за

...
3,09 е средният успех на постиженията на държавата в грижата за
Коментари Харесай

3,09 е средният успех на постиженията на държавата в грижата за децата през 2020-а

" 3,09 е средният триумф на достиженията на страната в грижата за децата през 2020-а. Тя съответства със междинната оценка за десетилетието ". Това сподели пред БНР Пламена Николова от Национална мрежа за децата, които изготвят 10 години бележника с оценки. Последния го връчиха на депутатите от 45-ия парламент.  

По думите ѝ през последните 10 години няма изключително придвижване в политиките за деца, а даже противоположното - следи се декаданс в някои от тях.

" Бележникът откри, че в сферите, в които се следиха доста проблеми - опазването на здравето, насилието над деца, бедността - годината на пандемия сериозно утежни живота на децата в България ".

Николова акцентира, че в областта на образованието сполучливото справяне в изискванията на отдалечено образование е доста висока цена и от двете страни

Подкрепата на учителите и грижата за детското психологично здраве са тематики, които са останали без внимание от страната , подчертава тя. 

 Венелин Стойчев

В предаването " Преди Всички " социологът доктор Венелин Стойчев разяснява отчета на съдружие " Ларго ", който обосновава потребността от законодателни промени, с цел да бъдат приравнени правата на неосигурените бременни дами :

" Изключително значимо е да се създадат тези промени, тъй като по всички индикатори за майчино и детско здраве страната ни е на последно място в Европейски Съюз , към този момент Румъния ни изпревари. Проблемът е в това, че заради неприятни здравни политики - заради доста расизъм и доста ксенофобия в тях - тази година у нас една на всеки 10 дами ще ражда, без да бъде въобще преглеждана и без да е била проследявана бременността ѝ ".

Според отчета политиката, която не е фокусирана върху предварителна защита, коства скъпо .

Интервютата на Ирина Недева с Пламена Николова и Венелин Стойчев в предаването " Преди всички " можете да чуете от звуковите файлове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР